Tentamenstress


Momenteel zit in de eindfase van mijn HBO opleiding. Alle drie de jaren zijn soepel en snel verlopen. Totdat er een Engels leestentamen op hoog niveau op de planning stond. Na meerdere malen het tentamen te hebben gemaakt is het maar niet gelukt om te slagen. Na veel teksten te hebben geoefend, bijles te hebben gehad en meer dan mijn best gedaan is het toch elke keer weer een teleurstelling om zulke lage cijfers te halen voor een leestoets van 45 minuten.

Mijn vertrouwen was na 5 pogingen volledig weg en er stond veel druk op mij om dit lastige tentamen in de laatste poging wel te halen. ‘Als ik het nu niet haal, kan ik niet afstuderen’ ‘ik moet het nu echt halen’ ‘zo moeilijk is het toch allemaal niet’ al deze dingen spookten elke dag weer door mijn hoofd. 

Ik wist niet meer wat ik nog kon doen om het tentamen te halen. Waarna Brenda mijn allerlaatste ‘reddende engel’ was. Brenda heeft mij geholpen om bepaalde blokkades als tijdsdruk, onzekerheid en stress weg te halen. Ik ging vol zelfvertrouwen het tentamen in. Na het tentamen had ik een goed gevoel, maar dan is het toch weer afwachten.

 Toen kwam het geweldige bericht dat ik eindelijk het tentamen heb gehaald, en dan ook nog eens met een 8.6. Ongelofelijk.. maar onwijs dankbaar dat ze me zo goed heeft kunnen helpen.

Emma, 19 jaar