Allergieën en intoleranties

Allergieën en intoleranties; een allergische reactie is een overreactie van het lichaam op een op zich onschadelijke stof. Wanneer het immuunsysteem niet goed functioneert, kunnen allergische reacties toenemen. Daarom is het belangrijk om het immuunsysteem te versterken. Daarna begint de allergie behandeling.

Hoe is de opbouw van de behandeling?

Allereerst maakt de kinesioloog een inventarisatie van de 5 basisstoffen. Deze stoffen bevatten essentiële bouwstoffen, vitaminen, mineralen die nodig zijn om je lichaam fysiek, fysiologisch en emotioneel goed te laten functioneren. Deze basisstoffen zijn:

  • Ei-mix
  • Calcium
  • Vitamine C
  • Vitamine B
  • Suikermix

Met behulp van de spiertest test kijkt de kinesioloog of de stof energie kost of niet. Als dit het geval is, worden de stoffen een voor een gebalanseerd. Na de balans moet het lichaam de kans krijgen om zichzelf “te resetten”.

Vermijdingsdieet

Je lichaam heeft 12 hoofdmeridianen, die elk in verbinding staan met een bepaald orgaan. Van de 24 uur in een dag is elke meridiaan ongeveer 2 uur lang op het hoogtepunt van zijn activiteit. Elke meridiaan heeft tijd nodig om de blokkades die door de allergie zijn ontstaan, te doorbreken. Daarom is het belangrijk dat je lichaam gedurende ongeveer 24 uur niet in aanraking komt met de stof. Tijdens dit vermijdingsdieet mag je de stof niet eten/drinken en/of aanraken. Het lijkt misschien ingewikkeld maar dat valt mee; de kinesioloog legt je tijdens de behandeling alles rustig en duidelijk uit.

Afsluiting behandeling allergieën en intoleranties

De allergiebehandeling wordt afgesloten met een korte acupressuurbehandeling. Bepaalde acupressuurpunten worden gemasseerd om het lichaam te ondersteunen bij het loslaten van de blokkades die onstaan zijn door de allergie. Ter ondersteuning van de behandeling kun je deze punten ook zelf stimuleren.