Methodes en technieken

Methodes en/of technieken die in de praktijk gebruikt worden:

Touch for Health

Het is een methode waarmee geblokkeerde energiecircuits hersteld kunnen worden. De spierzwaktes en energieblokkades kunnen worden gevonden door gebruik te maken van de spiertest. De energiestroom kan gebalanceerd worden door de Neurolymfatische Reflexpunten te masseren. Je voert dan o.a. afvalstoffen af via het Lymfatische Systeem. Of door Neurovasculaire Punten vast te houden. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de bijbehorende organen en spieren gunstig beïnvloed. Ook een meridiaanmassage kan de energiestroom weer op gang brengen. Het doel is om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren.

Stress Release 1 tot en met 5

De naam zegt het al; Stress Release is het loslaten van Stress. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de stress en welke invloed het op je gezondheid heeft, en zet technieken in om deze stress te hanteren en transformeren. Overtuigingen, Angsten, Trauma’s kunnen allemaal aangepakt worden.

Voedingslijn van de TOPKI

Stress in het lijf kan veroorzaakt worden door dat wat we tot ons nemen. Dat kan voeding, medicatie of bijvoorbeeld vaccinaties zijn, maar ook stoffen die in de lucht hangen, denk aan pollen of virussen. Door te werken met diverse protocollen van de voedingslijn van de Stichting TOPKI, worden deze onbalansen gecorrigeerd. Er wordt gewerkt met allergenen of nosodes (hieronder vallen virussen en vaccinaties). Na een aantal sessies kan de reactie op een bepaalde stof behoorlijk verminderen of zelfs verdwijnen! Meer weten over TOPKI?

De Transformerende Allergie Technieken

De TAT is de afsluitende cursus uit de voedingslijn. Het geleerde wordt geïntegreerd in systemen, bijvoorbeeld het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem, zenuwsysteem etc. In deze cursus wordt gewerkt met het Amygdala protocol. Met deze techniek is het mogelijk om diep gewortelde angsten weg te halen. De amygdala is een soort alarmbel van je lijf. Zodra jij gevaar bemerkt/ziet, gaat hij af. Je kunt hartkloppingen krijgen, of zweethanden. Het liefst wil je wegrennen om het gevaar te ontlopen. En dat kan van alles zijn; de één is bang voor spinnen en de ander krijgt het Spaans benauwd als hij/zij een toespraak moet houden.
Deze techniek is vooral heel waardevol bij steeds terug komende herinneringen en nachtmerries. Van een ongeluk, of een hele nare herinnering die je maar niet uit je hoofd krijgt. Vaak is één sessie al voldoende om weer rust in je hoofd en lijf te krijgen.

Brenda Lurvink: ” Ik heb geleerd hoe ik de ‘alarmbel’ uit kan zetten! Dat pas ik vaak toe tijdens een balans. Het is een hele krachtige correctie die veel resultaat geeft.”

Centering

Het Centering systeem is één van de belangrijkste systemen in ons lichaam. Is iemand goed in evenwicht, zowel emotioneel, lichamelijk als energetisch? Wanneer dit niet het geval is kan het veel energie kosten om na stressvolle situaties weer terug in evenwicht te komen. Met het corrigeren van het Centering systeem kun je er voor zorgen dat het lichaam zichzelf staande kan houden, en dat je dus steviger in je schoenen staat en je zelfvertrouwen toeneemt.

Woordblind

Er komen allerlei technieken aan bod die kinderen en volwassenen kunnen helpen bij leerproblemen, coördinatieproblemen, concentratieproblemen. Ook faalangst, niet uit je woorden kunnen komen, buikpijn hebben, huilerig zijn horen hier bij. Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft, oog-hand coördinatie, bepalen van de persoonlijkheidsstructuur en nog veel meer. Met kinesiologie technieken worden de gevonden onbalansen hersteld.

Braingym

Braingym sluit hier heel mooi op aan. Deze techniek kan ingezet worden bij leerproblemen, concentratieproblemen, maar ook bij faalangst, fysieke onbalansen. Vooral kinderen hebben baat bij deze methode. (Kijk voor meer informatie op www.braingym.nl)
Zo wordt leren weer leuk!

Leefblind 1,2 en 3

Om je doel te bereiken, moet je vaak obstakels overwinnen. Welke blokkades houden je tegen? Wat is de oorzaak van de blokkades en hoe los je ze op? Wat heb je nodig om het patroon te doorbreken. Brenda Lurvink laat je je ‘blinde vlekken’ zien en daarmee kan de reden worden aangepakt zodat je doel toch bereikt wordt.

Brenda kent veel methodes en technieken

LEAP 1

Heb je moeite met begrijpend en/of technisch lezen, rekenen en/of automatiseren en/of schrijven? Dan kan de techniek LEAP voor veel verbetering zorgen. Het staat voor Learning Enhanchement Accupressure Program (Leer bevorderend geavanceerd Programma). Het is een methode binnen de kinesiologie waarbij delen in het zenuwstelsel vrij van stress worden zodat de hersenen optimaal ingezet kunnen worden om te leren. De methode is heel waardevol bij:

  • Dyslexie
  • Dyscalcullie
  • ADHD
  • ADD
  • Autisme
  • allerlei leerproblemen.

LEAP 2 (Learning Enhancement Accupressure Program/ Leerbevorderend Geavanceerd Programma)

Dit prachtige materiaal zet ik in als je moeite hebt met het verwerken van (te veel) prikkels. LEAP 2 kent veel verschillende facetten. Door te werken in het EMC, het Emotionele Modulatoire Circuit kan ik de diverse reacties op stress reguleren. Het is als het ware de intensiteitsregelaar. Ook het reguleren van woede, oorzaak en gevolg is mogelijk. Als je gevoelig bent voor geluid, moeite hebt met concentreren en ook bij slaapproblemen kan deze techniek voor veel verbetering zorgen.
Het Mentale Modulatoire Circuit is betrokken bij het maken van, het organiseren, bijstellen en uitvoeren van plannen die je hebt gemaakt. Als je hier problemen mee hebt kan dit protocol helpen.
Oriëntatie in de ruimte, je houding handhaven en het evenwicht kunnen houden wordt geregeld in het Vestibulaire Systeem. Het Cerebellum ofwel de kleine hersenen moduleren bewegingen van zowel de fijne als de grove motoriek. Bovendien coördineren ze de houding en je evenwicht. Met de technieken uit LEAP 2 zoek ik uit waar de verstoring zit, waarna we dit probleem aan kunnen pakken.

Brenda Lurvink: “Zo heb ik nog veel meer opleidingen en cursussen gevolgd: Medische Basiskennis, Inleiding in de Psychologie en Psychopathologie, Orthomoleculaire Geneeskunde, Energiecentra, Biokinetische Oefeningen, Tibetaanse achten, Dorn Therapie, Quantum Touch, e.v.a.  Verder maak ik gebruik van testdozen met supplementen, van bijvoorbeeld Bonusan, Orthica, Bach Bloesems en Schüssler zouten. En ik gebruik edelstenen, kaarten en/of chips waarop een bepaalde frequentie gebrand is. Al deze technieken kunnen de cliënt in balans brengen. De kunst is om de juiste techniek toe te passen tijdens een behandeling. Elke behandeling is afgestemd op de cliënt, een behandeling is nooit hetzelfde. Dat maakt mijn vak zo boeiend!”