Ben of ken je iemand met leerproblemen?


Vanaf groep 3 leer je lezen. Bij sommigen gaat dat vanzelf, maar er zijn ook kinderen bij wie dat niet vanzelfsprekend is. Zij kunnen last hebben van leerproblemen. Deze kinderen hebben moeite met leren lezen, en soms verwisselen ze de letters ‘b’ en ‘d’. Of begrijpend lezen vormt een struikelblok.

En herken je dit: je hebt de lesstof heel goed geleerd, maar bij de toets scoor je toch een onvoldoende!

Samenwerking van linker-en rechterhersenhelft

Bij al deze taken is het ontzettend belangrijk dat je linker- en rechterhersenhelft samenwerken. Alleen dan wordt de informatie goed verwerkt. Door (negatieve) stressoren kan het ontwikkelingsproces verstoord worden. Daardoor kunnen de prestaties onder de maat zijn, of het kind is bang om te falen. Dit heeft een negatief effect op het leerproces.

In mijn praktijk gebruik ik protocollen (onder andere de LEAP en Braingym, zie Methoden en Technieken)  die ervoor zorgen dat de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft optimaal wordt. Het inzetten van deze technieken helpen goed bij: problemen met begrijpend lezen en/of technisch lezen, rekenen, concentratieproblemen,  black-out bij een toets of ‘niet lekker in je vel’ zitten.  Het brein en het lichaam gaan beter samenwerken en het leren wordt weer leuk! 

Maak een afspraak en ervaar wat kinesiologie kan doen!